Sisteme ventilatie

Ventilatie recuperator caldura

Ventilatie

Recuperator caldura

Sisteme ventilatie recuperare caldura.


Informatii generale ventilatie

Detalii

Informatii despre ventilatie:

Noile norme de eficientă energetică impun tehnici de constructie care izolează tot mai bine clădirile. În prim plan stă consumul de energie primară pentru încălzirea, respectiv prepararea apei calde menajere la casele de locuit. Casele eficiente au o izolatie termică foarte bună iar casele pasive reduc la minim consumurile de energie primară pentru nevoile de încălzire. Paralel cu această evolutie a tehnicii constructiilor si determinată de aceasta, apare nevoia unei aerisiri controlate, a clădirilor. Aerisirea prin deschiderea geamurilor, ca cea mai simplă forma de alimentare cu aer curat, nu mai corespunde cu noua tehnica de construire, respectiv cu izolatia termică deosebit de bună. Locuitorii acestor constructii nu sunt de cele mai multe ori constienti de necesitatea ventilarii controlate a incaperilor. În cazul în care se aeriseste prea mult , se poate forma condens, mucegai pe pereti , constructia deteriorandu-se ,iar sanatatea locuitorilor avand de suferit. În alte cazuri, în care se aeriseste prea mult, se pierde energie termică. Aceste pierderi de căldură se pot ridica la cca. 50% din întregul pierderilor de căldură dintr-o clădire. sistem ventilatie recuperare caldura sistem recuperare caldura

Conditiile de locuit igienice si confortabile cat si
economia de energie sunt obiectul interesului tuturor, protejand sanatatea, bugetul pentru intretinerea casei cat si mediul inconjurator.In consecinta, ventilatia controlata a incaperilor este nu numai motivata ci si telul standardului de construire a zilelor noastre.

Cu
sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura Recovery® ,veti putea indeplini toate aceste conditii si cerinte !

Efectele normelor de eficienta energetica asupra ventilatiei controlate a incaperilor.

Aceste norme pun accent pe consumul de energie primară în clădiri. Astfel se realizează o unitate a instalatiilor dintr-o clădire (încălzire, ventilatie, prepararea apei calde menajere),acestea având aceeasi pondere în realizarea unei constructii cum o are izolarea corespunzatoare (zidărie, ferestre, etc.)

O clădire cu
ventilatie controlată, cu recuperare de căldură are avantaje igienice si o clasificare avantajoasă din punct de vedere energetic.


Dorintele fiecăruia în ceea ce priveste confortul si dotarea fac obiectul unei proiectări individuale. Dacă beneficiarul si arhitectul decid folosirea unei
ventilatii controlate a încăperilor, vor trebui să aibă în vedere normele de eficientă energetică cât si calitătile si deficientele produselor oferite pe piată. Produsele de calitate superioară oferă un avantaj deosebit, inclusiv la izolarea termică a obiectivului. Circa 80% din necesarul de energie pentru o gospodărie este folosită pentru încălzire.

În multe cazuri, mai mult de jumătate din acest necesar este risipit prin aerisire sau folosirea de instalatii necorespunzatoare. Printr-o reglare mai bună a temperaturii, printr-o izolare corespunzatoare si printr-o
ventilatie controlată, se poate economisi o mare parte din energia pentru încălzire.

Stiati ca …

  • ne petrecem cca. 90% din timp în încaperi închise?
  • omul are nevoie zilnic de 20.000 litri de aer pentru respiratie si cel putin 30 m3/h de aer proaspat pentru a se simti bine, confortabil?
  • într-o locuinta cu 4 persoane se vaporizeaza 10 litri de apa/zi prin gatit, spalat, udat flori si respiratie?
  • trebuie sa aerisim locuinta regulat pentru a elimina acesti vapori si noxele cum ar fi formaldehidele, fumul de tigara si vaporii de la materialele de constructie, lucrurile din dotare, detergenti pentru curatenie,radon , etc?
  • printr-un geam întredeschis 2 cm în partea superioara se “arunca” iarna 0,15 €/ora?
  • si ca valoarea creste la 1,10 €/ora la o deschidere de 12 cm?

Sursa: Revista de specialitate a Institutului pentru Climatul în Cladiri, Germania e.V. „Luft als Lebensmittel“

Avem solutia care va ofera eficienta energetica a locuintei(cladirii) si economii, asigurându-va totodata un climat igienic si sanatos în încaperi: Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Recovery® !

Home | Produse | Detalii | Contact sisteme ventilatie | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal